Upplevelser i närheten av Solhem Hotel i Visby

Den medeltida världarvsstaden

Ja, du är 25 meter ifrån att vara innanför ringmuren från 1200-talet. Inom fem minuters promenad så har du 700 års historia att titta på vart du än vänder dig. Ringmur, ruiner, trappgavelhus, you name it! 
Ta en morgonpromenad innan staden vaknar till liv och upptäck det lilla i det stora.

Almedalen

Under medeltiden låg Visby hamn här. Djupare båtar och ständig landhöjning gjorde att hamnen flyttade söderut där den är idag. Kvar blev istället en fantastisk park. När man på sent 1800-tal satte almar i parken så uppkom namnet Almedalen. 
Idag är den mest känd för Sveriges viktigaste vecka, Almedalsveckan. Alla är här, politiker, lobbyister, debattörer och hela Sveriges media. 
Almedalen är den perfekta platsen att ta en picknick på, men du kan också sola eller ta barnen till den välbesökta lekplatsen.

Palissadparken / Hamnen

Alldeles nedanför hotellet ligger Palissadparken där gamla Visborg slott en gång i tiden låg. En underbar mysig park med utsikt över hamninloppet. I och med att det parken ligger i en sluttning så får man en härlig vy över havet och hamninloppet. 
Visby hamn är en fin välskött hamn med med anlöp av Gotlandsfärjorna flera gånger per dag. Under sommaren lägger även kryssningsfartyg till. 

Botaniska Trädgården

Trädgården som anlades 1855 ägs av rotarysällskapet DBW men drivs av Region Gotland. En  prakt av blommor och träd. Ta en rundtur och bara andas in lugnet och dofterna i denna blomstrande trädgården. Funderar ni på att ingå äktenskap, ja det finns ett lusthus och vigselförättare finns det gott om i Visby! 

Wisby Strand

2007 slog dörrarna upp till kongresshallen, Wisby Strand. Har ett läge som är oslagbart. Med panoramafönster mot havet har man en makalös utsikt såväl på vinterns som under sommaren. 
2010 blev anläggningen utsedd till "Norden mest inspirerande mötesplats" av TUR-Mässan. 
Vi nickar instämmande, det vi redan visste, fick alla andra då svar på!

Alla mysiga fik

I Visby hittar du nästan ett café i varje gathörn. Vill du ha havsutsikt, hamnutsikt, parkutsikt, ruinutsikt, shoppingutsikt, eller sitta i ett bibliotek? Det finns cafémiljöer för dom flesta. Utsikt över tunnelbana eller rusningstrafik kan vi dock ej erbjudal 

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.